Přidat odpověď
byť jsem spíše stoupenec názorů Žubky, dovedu si představit, že existuje dítě, co SKUTEČNÝ problém opravdu má a že mu obdobný postup pomůže - ovšem nedovedu si představit, jak lze postupovat ve třídě, kde ať už jen papírově či skutečně aspiruje na obdobný problém 10 dětí z 20....
ať se na mě nikdo nezlobí ale to, že někdo nemá NAPŘÍKLAD (těžko vypsat všechny individuální odhchylky, proto NAPŘÍKLAD)sitzfleisch, ještě neznamená, že by měl mít nějaké úlevy či individuální přístup
Nevím, jestli nejsem přehlíživá k reálu,ale když zde udělám anketu, jsem přesvědčená, že velké procento zde přítomných přispěvatelek má "nadprůměrně inteligentní děti, za jejichž ev problémy stojí nějaká porucha"...já znám, krom toho popsaného těžkého případu, jen z doslechu jednu holčinu, která nepíše diktáty a jen doplňuje..do jaké míry za to může fakt, že její matka je její učitelka, těžko říct
Nezpochybňuju, že existují poruchy..a nejen učení..., které potřebují zvláštní pozornost, ovšem fakt mnou shora popsaný považuju prostě za pokračování toho tolik kritizovaného kultu dítěte, se kterým se začíná ještě před jeho narozením
Předchozí