Přidat odpověď
Buchli,
mně připadá, že Valkýra se celý život zaobírá jen sama sebou tím, jak jí všichni ubližujou a chtěj ji zneužívat, a úplně jí uniká, že asi i ona sama svému okolí dost ubližuje (a skutečně ne tím, že by jim "odmítala sloužit", jak to prezentuje ona).
Za celou dobu, co sem píše, jsem tu nezaznamenala vůči NIKOMU z jejích blízkých nic než KRITIKU, KRITIKU, KRITIKU, a i když se jim něco povedlo, tak relativizaci těch úspěchů (ať už to byl dceřin sport, manželovy schopnosti, matčino počínání a tedy v logice věci taky její vlastní počínání).
STRAŠNĚ by mě deptalo, kdyby moje vlastní matka měla ke mně takový vztah - Valkýrka je podle všeho hezká holka s nemalými sportovními úspěchy, která úspěšně odmaturovala a dostala se na VŠ - tedy něco, co se nepodaří zdaleka každému, ale Valkýra tu na ní neustále hledá mouchy a vlastně ji (tady) používá jen pro negativní vymezování vůči vlastní osobě (dceři vadí, že neuklízím, dcera mě nemusí a má radši otce, dcera si přivedla kluka, kterýmu vadí, jak to já doma vedu).
Z takový atmosféry bych já osobně prchala, až by se mi za patama prášilo, a vůbec by to nebylo proto, že "máma doma neuklízí a nechce mi dělat služku".
Předchozí