| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Přidat odpověď

Margotko - tak jsem se ptala syna, jak to tam chodilo. auto neměli, pomocník plus nejstarší kluci vozili ze vsi na kárce pitnou vodu. Potůček tam byl, ale nanosit vodu do rezervoáru na sprchu nebylo nic snadnýho. Jednoznačně měly přednost holky, pak malý děti, který se prý báli studený vody /asi nebyly zvyklý/, syn a další se myli v potůčku. Na čištění zubů stála fronta, každý si nabral pitnou vodu do svého hrnku a šel si čistit zuby. Na trase potůčku byla tzv . čistá zóna - tedy po proudu nahoru - tam se voda nabírala a nikdo tam nesměl mýt ešus, ráchat se nebo cokoli jinýho. Po použití latríny se myli ruce - byl tam hned vedle lavor se špinavou vodou a čistou - na dopláchnutí. služba tu vodu prý měnila dost často. Syn si myslí, že tam služba dávala nějakou desinfekci - bylo to cítit prý jako voda v bazénu. A myli se prý podle libosti, nikdo to nekontroloval, ale že prý by byla hanba a ostuda pro starší kluky, kdyby chtěli se mýt v ohřátý vodě. Celý oddíl prý večer seděl ve "spinavý zóně" u potůčku a myli si nohy. Ptala jsem se syna, jestli on taky a prý jo, protože nechtěli ve stanu smrdět - došel k zajímavému poznání - špinavý a zapařený nohy smrdí a je lepší to pořešit ve dne než v noci s čelovkou na hlavě a pak hledat na špinavý fusky igelit. pytel - protože jen uzavřený pytel eliminuje puch. Hygienu vedoucí konrolovali u malých dětí, ti starší to měli podle sebe.
Jo a za prohřešek pokud si někdo vylosoval vhození do zelenýho kačáku, tak ten pak měl povolení jako protiváhu důkladně se vysprchovat v teplý vodě a v teplý vodě si vyprat to oblečení, v kterým tam byl vhozen.
Syn taktéž strávil noc v nemocnici, prý se extra nemyl, protože mu bylo zle - v nemocnici s ním byl hlavní vedoucí, s jeho pomocí se vysprchoval tam, převlékl do čistého a uložil ho. Nikdo neměl pocit, že vypadá na sociálku.
Jinak jsem už vše vyprala a nic nemusela vyhodit - vše myslím i ty smradlavý fusky. sám si tedy musel třídit prádlo do pračky, ale že už byl odbahněn a voňavý, tak se mu do toho moc nechtělo - to prý není možný, že ty moje věci tak páchnou.
Jo a mytí rukou před jídlem - to byla samozřejmost, pokud se prý vedoucímu u někoho nezdálo, že se myl, musel ruce ukázat a pokud se nemyl a lhal, ztratil místo ve frontě na jídlo a musel se jít umýt. Párkrát toho byl svědkem. Syn mi řekl, že jeho se to netýkalo - asi ne kvůli přehnané hygieně, ale prý proto, aby neztratil výhodné místo v tý frontě.
Tudíž já si myslím, že jeho tábor byl OK. Byl to tábor od jednoho města, takže prověřený, synovi se tam líbilo až tak, že si už teď domluvil, že příští rok s nimi pojede jako pomocník. Tak uvidíme - psala mi to i hl. vedoucí, protože mi posílala e-mailem zprávu z nemocnice a záznam o jeho stavu na táboře.

Předchozí 

Tip: Chcete uveřejnit zajímavou informaci také na hlavní straně Rodina.cz?
Autor příspěvku: Registrovaný
Do této diskuze mohou přispívat pouze registrovaní uživatelé.
Název:

Text:

Pokud nejste robot, odpovězte na otázku: 6-4= 
:-) ~:-D ~;) ~;(( ~:( ~k~ ~j~ ~f~ ~g~ ~Rv ~R^ ~s~ :-© ~l~ ~m~ ~n~ ~o~ ~p~ ~q~ ~2~ ~t~ ~v~ ~w~ ~x~ ~y~ ~z~ ~a~ ~b~ ~c~ ~d~ ~e~ ~h~ ~3~ ~4~ ~5~ ~6~ ~7~ ~8~ 
Pravidla diskuzí:
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.

Přečtěte si pečlivě úplná pravidla diskuzí.

(C) 1999-2018 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.