Přidat odpověď
Syrečky sice nejím (a dokonce nejím komplet ještě další úhelný kámen české kuchyně), ale souhlasím s tebou.
Tradiční česká jídla jsou momentálně de móde. Naopak frčí se nad nimi ofrňovat.
česká kuchyně ale jako celek není vůbec špatná, ani nevyvážená ani málo dietní za předpokladu, že se jedí cca takové porce, jaké počítá Sandtnerová v kuchařce ve třicátých letech.
Je vůbec dost zajímavé si jí přečíst včetně výživových doporučení, která má vzadu.
Problém trochu je, že dost lidí si českou kuchyni redukuje jen na těžko stravitelné úpravy vepřového, knedlíky a svíčkovou, popř. v ještě vulgárnější verzi hnědé omáčky na rozvařených přílohách a k tomu špatně ukrojený plátek tvrdého masa.
Jenže to není česká kuchyně a ani smažený sýr ne.
Jako celek bych řekla, že česká kuchyně je klasická kuchyně hodně sezónního, na suroviny chudšího regionu a umí udělat hodně z mála.
Máme doma často různé cizokrajné strávníky včetně Italů, které pokládám za mimořádně mlsné a konzervativní v chutích, a i oni si většinou pochvalují. Protože Ital pozná dobré jídlo (správně připravení z dobrých surovin).
Předchozí