nejsilnější zážitky mám spojené s přírodou, takové ty klasické věci, co daleko přesahují člověka a jeho vnímání a zároveň jsou to klasické a profláknuté kýče - okamžik, kdy jsem seděla na skále a pozorovala západ slunce nad řekou, pohled do korun stromů v letním dni, pocit, když jsem vstoupila do jeskyně, pohled na vodopád, chvíle kdy jsem sedávala v koruně třešně... nejlépe když jsem byla sama...
pak jsou to okamžiky, které byly pro mne znamením nějakého životního předělu - když jsem poprvé směla jet sama s kočárem se svou sestrou, když jsem poprvé směla jet na tábor, jít na celodenní výlet s oddílem, první povolení jít na puťák nebo třeba když nás rodiče pustili na víkend bez dozoru dospělých...
takže většinou věci nehmotné a víceméně nenákladné na finance
u svých dětí vím, že nejsilnějším zážitkem byla dovolená u moře, uchvátil je let letadlem, luxus resortu a moře jako takové... hned druhou věcí prý byla dovolená v harrachově
pak už se názorově rozcházejí (ale společným znakem je, že jde o zážitky spojené s tím, že jsme tam byli všichni, je to pro ně důležité a mě to hrozně moc těší
)