Přidat odpověď
Libiku,
já do nich trochu cukru dávám, když vím, že budou jen na sladko. Dělám i na slano (se špenátem nebo masovou směsí) a když zbydou, tak je pocukruju a použiju na sladko.
V tomhle bude velké rozpětí, znám lidi, kteří do hrnku kafe nebo čaje dávají i 6 kostek, tady to zas bude většinou opačný extrém - nesladí vůbec. Ono nesladit je móda a kafe nesladí i ti, kteří pijou colu a podobně, to je podle mě největší zdroj cukru.
Ale je fakt, že jak na slano tak na sladko otupují chuťové buňky a nutí to člověka solit a sladit víc. Solím o dost víc, než před 20 lety, vidím to na spotřebě soli a to mě štve víc, než cukr, ale subjektivně neslané mi nechutná. A i v solení jsou mezi lidmi velké rozdíly.
Předchozí