Přidat odpověď
Mandelinko, ja jsem psala, abys mi prominula ironii.
Pak jsem taky napsala dalsi veci, ale zrejme jdou mimo tebe.
Souhlasim, ze kdyz si s nekym neco zacnu (no, dneska to neminim nijak aktualizovat, jsem spokojena se svym zivotem), tak diskutujeme to a to ci ono a na cem se shodneme a na cem ne. Tak nejak je uplne mimo diskutovat, nakolik se do toho zivota bude plest jeho nebo moje matka - jsme nova bunka, ze.
V dome me tchyne platila jeji pravidla. Ted jen jako retoricka otazka - jako ze ona rozhodne, ze se bude krtit moje dite a ja budu mit svatbu v kostele (a jak a proc v tom kostele vubec jsem, kdyz o tom ani nevim, je jina vec, neni treba protrasat)? Zivot mi to neohrozuje a delat sceny v kostele pred celou vesnici neni muj cup of tea. Hlavne znemoznim sebe pro dalsi budoucnost, obcas se jim nevyhnu. Zucastnit se vselijakych rodinnych oslav? Kdyz je bytostne nesnasim, ale muz miluje a je to jeho rodina? Kdyz pri pocatecnich diskuzich neni nutne neco takoveho protrasat, protoze o tom nemam ani tuseni, ze neco takoveho existuje a neni to aktualni, rovnez ani pocet podobnych pozvanek/vydaje za dopravu a ucast atd atd - proc tam nejedes po treti, kdyz uz jsi tam byla dvakrat? Proc nemas zajem, kdyz ja to miluju a je to soucasti meho zivota? - K tomu nedojdes ihned na zacatku vztahu, ale az po case, a kvuli tomu nejak nicit rodinu (=svoji s malymi detmi) nepovazujes za podstatne, doufas, ze se to usadi bez scen a hadek. A tak podobne a tak podobne. Jak jsem uz jinde napsala, mandelinko, kdyz nevstupujes do stejne reky, nemas poneti, co v te rece ten druhy potkal.
V mem dome moje pravidla. Moje pravidla s ohledem na me vychovani k ohleduplnosti, s ohledem na muze, ktery svou matku rad vidi, nebudu nejak pridelovat jidlo co sni, nebudu starsi zenske stlat na zemi, kdyz vidim, ze se ji spatne vstava, a podobne - proste, mandelinko, moje ohledy na druhe maji vyssi prioritu. Takhle to delam s jakoukoli navstevou, nebudu z toho vyrazovat muzovu matku. Nebudu zavirat dvere pred nosem jeho sourozencum. At se mi to hodi nebo nehodi. At musim po nocich dopisovat svoje prace, opravovat diktaty a podobne, kdyz pres den jsem nucena delat jine veci.
Proste kazdy to ma jinak. A jak receno, mandelinko, zrejme jsi v takove situaci vubec nikdy nebyla. Neznam te a nechci te oznacit za sobeckou.
To je potom suma sumarum, kdy ti to leze krkem.
Předchozí