Mám dost nemocnou kamarádku, je v dlouhodobé pracovní neschopnosti (bydlí daleko, komunikujeme pomocí e-mailů). Teď mě rozesmála, protože mi líčila, jak bude muset mýt okna, protože sousedi říkali, že je má špinavé, naposledy je myla loni v létě, pak už to fyzicky nezvládala.
Uklízí nárazově dle aktuálního zdravotního stavu, takže občas uklízí skoro až v okamžiku, kdy návštěva zvoní u dveří, jinak se neobtěžuje (vyčerpává ji to). Manžel je zaměstnán a doma skoro nepřítomen, dítě malé (a dle mě i lenivé, nevycvičené k úklidu).
Jak to máte vy?
Hodnotíte okna sousedů, kontrolujete, jak je často myjí, kolikrát za rok mění záclony a podobně?
Byli byste schopni na návštěvě přejet prstem po skříni, zda-li tam hostitelka nemá prach?
Docela mě překvapilo, že se vyskytují lidé , kteří jsou schopni upozorňovat okolí na to, že jeden ze sousedů má zaprášená okna. myslela jsem, že kamarádka žertuje, ale ona opravdu takové pečlivé sousedy má.
Ke kamarádce v dohledné době nejedu, okna bych jí samozřejmě umyla, ale fakt mně to přišlo jako zbytečná starost sousedů. Kdyby byli co k čemu, nabídli by se, že jí ta okna umyjí oni
.