Přidat odpověď
Já bych ho asi hlavně teď nestresovala vlastní nerozhodností a tápáním. Podle mě ten tlak, co cítí, není úplně jen jeho...a z toho vyplývá jeho jiné "neznámé" chování.
Určitě bych si nejdřív já sama (s otcem dítěte) seřadila školy, které by přicházely v úvahu, vytřídila a pak ho s nimi nějak seznámila - výuka, obsah, pro a proti atd.
Možná, že se cítí pod tlakem, že si musí vybrat...a nemá současně dostatek informací a klidu.
Někdy je dobré nechat to chvíli koňovi, uležet, nenaléhat, naštěstí je snad ještě čas, řešení a nejlepší alternativa se jakoby "samy" vynoří...a vybrat by si měl i on sám - pokud bude mít na svůj věk dostatek informací.
On si člověk někdy myslí, že když se dítě vyzrálé inteligenčně, je zralé i emočně atd., ale - v 5. třídě je to furt ještě dítě...jako jiní kluci. I když třeba na první pohled názory a vědomostmi vypadá starší.
Mám kamarádku s vyloženě nadprůměrnými syny - člověk má pocit, že se baví s odborníkem na různá témata, ale pak to dít sklouzne do svých 12ti let...a je z něj normální kluk se vším všudy - i třeba s určitými strachy a obyčejnými klučičími znalostmi.
Předchozí