Sedmi, tohle také známe - tak to funguje u nás na maloměstě, ale je na to potřeba správný člověk
Toho máme přes pár domů taky. Bývalá novinářka - přistěhovala se a hned další den už znala celou čtvrť a za pár dnů a týdnů už měla zmapovanou velkou část - co kdo dělá, kde pracuje, kolik bere, kde na to či ono vzal, jak dlouho bude na mateřské a k jaké výplatě se vrátí, co vše má nahrané, jak jí kdo řekl.... Letos měli jedni sousedé problémy, které postupně gradovali - obvinění jednoho ze snahy o znásilnění druhého, potom si jeden bral život kvůli druhému a tahle osoba zase věděla naprosto všechno... řekla mi, že ta jedna to řekne jedné, tak to řekne naší sousedce, ta to řekne jí... prostě ženské s malými dětmi - no a realita je pak taková, že všichni ví vše... my jsme nezapadli, protože jsme jí odmítli říct, kolik bereme :-D To neví ani naši rodiče a ani nejbližší nám sousedka. Takže jsem jí letos řekla, že už se nebudeme spolu tolika bavit, protože mi nevyhovuje, že co zjistí od nás řekne vedle a co řeknou sousedé my víme od ní. Nestojíme o to. Dušovala se, že to nedělá - víme své :-D Ale to myslím není jihočeskou povahou - spíš je to dané fakt individuálně - stačí jedna drbna a jede 8-)