Ak to beriem podľa mojho staršieho syna (9), tak u neho bohužiaľ nie je šanca nejak výrazne ozdraviť jedálniček, teda nie v tom zmysle že mu urobím superzdravú pomazánku, k tomu dám na svačinu do krabičky kúsky zeleniny.. Na večeru že by dostal k zdravému jedlu ešte porciu zeleninového šalátu - to bohužiaĺ nehrozí.
A tým pádom radšej nebudem dávať rady, mám totiž pocit, že ani Tvoj syn sa úplne nevyžíva v superzdravom zložení svojho jedálnička (hoci - musím podotknúť - ten Váš /jeho/ nie je úplne zlý!)
Ale ako si sa pýtala, čo na svačiny, keď pomazánky nechce, tak u mojho školáka je istota Lučina a rybičková pomazánka (konzerva napr. tuniaka rozmiešaná s kúskom pomazánkového masla). Alebo na maslo (klasické či pomazánkové nakladiem kúsky masa, ktoré mi zvýšilo z predch. dňa (napr. pečené kura).
Vždy chce aj niečo sladké, tak mu miesto klasickej sladkosti dám buď jogurt (sladený beriem ako sladkosť, nie jedlo) - má rád sladkú Activiu alebo Pribiňáka/Lipánka. Alebo palačinku (so špald. múky) s domácim džemom.
Napr. v piatok jeho svačina bola - graham. rohlík s lučinou (nemám šancu mu tam prepašovať zeleninu), v jednej krabičke sušené jablká (křížaly?), v druhej sýrové korbáčiky (neúdené, s nízkym obsahom soli) a ako sladké ovocný kefír. Občas ale v jeho taške objavím papierik od nejakej sušienky - ak mu dá spolužiak