Přidat odpověď
Tak hlavně je ten "historický fenomén" dán tím, že paneláková sídliště v mnohých městech nemají rozhodně dimenzované parkování pro dnešní počet aut. Stejně jako centra (obzvláště historická) měst.
Pokud nemáš na ulici prostě kde zaparkovat, tak takovou garáž i pár minut od bydliště vyvážíš zlatem, aspoň u nás ve městě to tak je.
Moji rodiče tak tedy parkují, taťka sice lpí na garážování, ale místo před barákem kolikrát není, takže garáž se moc hodí. Navíc kdo bydlí v paneláku tam obvykle "skladuje" spoustu věcí, jak k autu, tak kola apod.
Já tedy takovou garáž nemám, ale z fleku bych koupila, ale není kde, v mé lokalitě jsou nesehnatelný, nikdo to neprodá. Parkuji na ulici před domem, ale bydlím v místě, kde je to s parkováním špatný - jsem v historickém centru, památkové zóně malého města. Já bych byla ráda za rezidenční zónu, ale u nás nelze v památkové zóně ani koupit parkovací plac (jinde ve městě jo).
A u bytů - na většině sídlišť u nás se večer nedá zaparkovat, takže ty garáže fakt chápu.
Předchozí