Přidat odpověď
My to měli jednou, a to u dcery. Ostatní to nechytili. Jestli teda nepočítám prostředního syna, když chodil do školky, to byla školka zamořená a já mu našla pochodovat jednu, ale neměl vůbec hnidy, chytila jsem ji, než se stačila rozmnožit.
Bez ohledu na to, co budou radit ostatní, sežeň SILIKONOVÝ OLEJ, dimeticon. Má to různé názvy, třeba Pedicul Hermal. Při správné aplikaci to spolehlivě zadusí vši i hnidy a hlavně je to netoxické, protože to působí fyzikálně. Nepoužívala bych rozhodně žádné šampóny na psy a podobně, jak lidi často radí. Ani petrolej.
Vši jsou naprosto luxusní záležitost ve srovnání s hubením jiných potvor, už jsem měla tu čest likvidovat kočičí blechy a údajný svrab, který se nakonec ukázal být alergií na křeččí roztoče, ale bohužel pozdě, to fakt nikomu nepřeju ty procesy.
Takže - u vší stačí vysát sedačku a podlahy, vytřít, převlíct postele, vyprat oblečení, nezapomenout na bundy a čepice, hřebeny a spol. dát na den do mrazáku. Fakt pohoda. Mimo hlavu nepřežijou ani dvanáct hodin.
Předchozí