V každém případě mají všechny děti právo na slušné a dobré vzdělání.
Osobně se nebráním "separaci" dětí. Myslím, že pro učitele musí být strašně těžké mít ve třídě 25 dětí a ztoho třeba 5 s těžkou poruchou pozornosti či chování.
Líbí se mi škola Dona Boska v Praze. Alespoň z toho, co jsem o ní zatím slyšela a četla. Tam mají asi 150 dětí právě s těžkými poruchami učení i chování. Jsou to vesměs těžké případy. Některé byly i v psych. léčebnách. A vásledky dobré - přístup k těm dětem je naprosto odlišný, než ve školách "starých struktur". Např. ve třídě je asi 10-15 dětí a 2 učitelé. Netvrdím, že tu píšu zcela přesné údaje. Mám děravou paměť, ale takhle přibližně to je...
Ale něco jiného jsou 2,3 děti s lehčími poruchami dys v jedné třídě apod. I tělesně postižené dítě by nemělo být separováno, ale mělo by mít možnost plnohodtně studovat... Ale myslím, že to chce čas a využít všechny dostupné prostředky. Např. internet .... Nevadí mi, když naše daně půjdou tímto směrem.
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.
Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.
Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti. Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.