| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Přidat odpověď

Jentakj,

mám pocit, že strašně moc protlačuješ "MUSÍ BÝT PO MÝM, PROTOŽE JÁ TO VÍM NEJLÍP A NEJSEM OCHOTNÁ DISKUTOVAT" (už i v té diskusi o chození pozdě), název tohoto tématu zní na pohled sice rozumně, ale v podstatě se ptáš, jak syna co nejlépe zmanipulovat, protože jeho názor vůbec nebereš.

Přesto jde o NĚHO a o JEHO školu. My jsme děti v tomto smyslu nechali rozhodovat už v 11 (zda vůbec gymnázium a pokud ano, tak jaké).

Chápu, že s problematickým dítětem je to něco jiného, ale uvažovala jsi, jestli se na té jeho problematičnosti nemohla podepsat tato nekompromisnost (budeš dělat co chci já a basta)? Kdybych věděla, že ke mně má někdo takovýto přístup, tak bych se patrně nesnažila (proč, když rodič stejně všechno ví líp), spíš bych se snažila povinnostem unikat, protože bych v nich nespatřovala žádný smysl).

Z mého pohledu by mi jako dítěti strašně vadila:

- základní nedůvěra rodičů v mé schopnosti a v mou schopnost si vybrat
- jednoznačná preference sourozenců (když bude bratr studovat VŠ, tak na tebe už nezbude, navíc pokud je pravda to, co říkala Fren s tou dcerou v bytě bez nájemného, tak bych si asi v dospělosti říkala - proč podpořili bratra a sestru, ale mě odmítli)?
- neochota se o tom se mnou bavit tak, aby byl DOOPRAVDY brán v potaz i můj názor (a ne aby mi to rodiče naoko odkývali, ale v záloze už měli připravený přesný plán, jak mě zmanipulovat podle svého).

Předchozí 

Tip: Chcete uveřejnit zajímavou informaci také na hlavní straně Rodina.cz?
Autor příspěvku: Registrovaný
Před vložením příspěvku se musíte nejdříve přihlásit.
Pravidla diskuzí:
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.

Přečtěte si pečlivě úplná pravidla diskuzí.

(C) 1999-2018 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.