Inko, já jsem dost možná na startu tvrzení "nikdy se mi nepovedly"
, pekla jsem včera poprvé. Mám recept ze sešitu od babičky - mívala je dobré a měkké, co mi paměť slouží, bohužel už se nemám koho zeptat na detaily. A tak jsem si řekla, že to zkusím. Mám je ráda, vyzobávám na návštěvách (různě mívají tvrdé a rozteklé a tak, ale mě to chutná stejně.. k čaji paráda...).
Zatím jsou přirozeně tvrdé, zázvoru jsem dala lehce míň a jde to cítit i tak. V plechové krabici budou na půdě.
3 vejce, 250 gr cukru, 370 gr hladké mouky, 30 gr zázvoru, 3/4 balíčku prášku do pečiva, 1 lžíce rozpuštěného másla. Ušlehá se tuhý sníh z bílků, v míse zvlášt žloutky utřou s cukrem, přidá se tam sníh a společně se to má 20 minut našlehávat, pak se postupně zapracuje mouka smíchaná s práškem do pečiva a zázvorem (sušený mletý) a přidá se máslo. Na vále dopracovat, hned vyválet, vykrájet zázvorky a na plech s nimi. 2 hodiny se to má nechat odpočinout (spíš v chladnější místnosti) a pak ve středně vyhřáté troubě upéct do jemného zezlátnutí, jde to dobře, rychlovka.
Tož tak. Jsem zvědavá, jak dopadnou