Přidat odpověď
Val,
zadej si dumpster-diving, je to zajímavé, pro Prahu existuje i podrobná mapa.
A dceřin expřítel asi nebyl takový trotl, jak jsem si myslela. Našla jsem spoustu diskusí k tomu, třeba tohle:
Kamarád se z dumpsterování živil téměř po celý roční Erasmus v Norsku. Vzhledem k tomu jak tam mají nastavená pravidla pro vyhazování jídla v supermarketech (něco třeba den předtím, než vyprší expirace) tvrdil, že se nikdy tak dobře nenajedl "nakupovat" chodili jednou dvakrát týdně podle toho v jaké dny přišlo "nové zboží". Z jeho popisu to znělo úžasně (navíc peníze z Erasmu utratil v podstatě jen za nájem, takže šetření kolem jídla se hodilo..). - přítel to s ním absolvoval jednou a měl teda jen jednu výtku - zní to sice úžasně, ale pořád je to jídlo z kontejneru, takže jsou ty obaly cítit..
EDIT: Co všechno "riskovat" z druhů jídel je asi otázka, později už si tam brali i mléčné výrobky nebo dokonce i drahé steaky, které by si normálně nemohli vůbec dovolit.
Předchozí