Proč tady někdo říká rodičům mámatáta a tátamáma. Už to přece znamená, že se připouští tzv.tradiční role ženy a muže. Tedy máma se stará o domácnost a táta vydělává. Nechci být mámatáta. Proč? Já jsem máma a hotovo. A jsem máma tehdy, když jsem s dětmi doma a i tehdy, když jsem v práci a s dětmi je doma můj manžel. On taky není tátamáma. Je táta. Není možné, aby táta se choval jako máma a obráceně. Každý je jiný. Manžel sice dětem uvaří, uklidí, ale je to jiné. Každý z nás si s dětmi hraje jiným způsobem. Nevím proč, ale je to tak. Říká se, že např. matka musí zastoupit v rodině otce, když otec není. Ale to přece není možné. Ona je matka a ne otec. Když v rodině chybí otec, musí to být jiné. Matka přece nemůže být chvíli matka a chvíli otec. To je blbost.
Tak proč chcete být mámatáta a tátamáma? Píšete o tom, že máma nemusí být vždy s dítětem na MD, ale v podstatě si říkáte mámatáta, tedy poloviční máma a poloviční táta. Já taky nejsem doma na MD, ale přesto jsem pro své dítě máma, jen a jen máma, i když je s ním doma zrovna táta.
Předchozí