Přidat odpověď
Juillet - marokánky:
Rozpustím 50g másla. Do většího kastrůlku naliju čtvrt litru šlehačky, přidám 4 lžíce cukru, vanilkový cukr, to rozpuštěné máslo a 3 lžíce polohrubé mouky - svařím to společně na hustou kaši - je to skoro hned, jak tam nasypeš mouku, utvoří se taková hodně hustá směs, která se ti nabaluje na vařečku, v té chvíli odstavuju ze sporáku, přisypu k tomu nasekané různé ořechy, nasekané loupané mandle, sušené nasekané ovoce (rozinky, brusinky, kandované ovoce, v podstatě jakékoliv sušené ovoce, co máš ráda) - celkem všeho toho suchého (ořechy, ovoce) aby bylo tak 200g. Je to fakt hustá směs. Lžící na plech s pečicím papírem dělám placičky asi 5cm v průměru (lžící to rozplácnu, tvar neřeším), upeču - 8-10 minut. Z jedné strany poliju čokoládovou polevou.
Předchozí