Přidat odpověď
Adelaide,
mně to přijde celý naopak dost logický.
Z mýho pohledu (kterej ale určitě nesdílí každej a v tom máš pravdu) není horší následek než pokažení vztahů v důsledku toho, že člověk udělá nějakej vědomej podraz.
Mám to tak vůči ostatním lidem a mám to nastavený tak, že by to tak určitě měli i oni vůči mně (i když je klidně možný, že by byli tolerantnější než já a odpustili by mi to, ale riskovat to nechci).
A vztahy s blízkými je pro mě to nejcennější, co mám, jsem ráda za to, že jsou pěkný, a nechtěla bych ze svý strany udělat nic, aby se to pokazilo.
Tudíž z tohohle pohledu by pro mě ztráta důvěry mého táty byla mnohem horším následkem než cokoli, co bych byla mohla získat tím, že bych ho obelhala. A protože jsem to nikdy nezkusila, tak nevím, jestli by to opravdu realizoval, ale pokud jo, tak bych přišla o něco, na čem mi opravdu hodně záleželo, a nevím, co by to muselo být, aby mi stálo za to tohle riskovat.
"Mimoto, opravdu neznáš ze života žádný případ kdy by někdo profitoval ze lži nebo podvodu? To mě fakt šokuje."
Tak na tom Tě nemusí nic šokovat, takový případy samozřejmě znám, ale z mýho pohledu (kterej jsem nastínila nahoře) to není žádnej profit, ať už tím získali cokoli, protože to, co tím ztratili, by (pro mě) bylo mnohem horší než to, co získali (mluvím třeba o falešných titulech, kdy to tomu člověku sice může projít, ale já si pro sebe neumím představit, že bych získala díky něčemu takovýmu třeba lukrativní místo a klepala se strachy, kdy se to provalí).
Chápu, že ti lidi, co to dělaj, to nijak neřešej a to lukrativní místo získaj a třeba se na to ani nikdy nepřijde a ani oni si to nevyčítaj, ale to je prostě mentalita, která se mi nelíbí, nemám na ni a vůbec mi nevadí, že na ni nemám.
Předchozí