Linecké těsto je dobré nechat do druhého dne v sáčku v lednici odležet - nějak v těstě zapracuje lepek mám ten dojem. Druhý den si z hroudy těsta vždy odkrojím kousek a ten rozválím na silikonovém válu pomoučeném hladkou moukou a vím, že musím hodně rychle vykrajovat tvary - snažit se vykrajvoat tak aby byly co nejmenší zbytky. Potom zbytky hodím stranou(ze zbytků nakonec udělám opět placku a vykrájím poslední tvary) odkrojím další kousek z hroudy a ten opět rozválím na mouce... Linecké vykrajuji sama - děti k němu nesmí, protože jak se to protahuje těsto měkne a stojí za starou bačkoru- jde sice rozválet, ale nejdou už z něj vykrajovat tvary, protože se přilepují k podkladu. Když do těsta zapracuješ při vyvalování moc mouky, tak ti začnou tvary sypat v rukou (vlastní začátečnická zkušenost)! Takže pozor na to- rozhodně nepřidávat mouky víc než je potřeba na podsypání. Peču na vyšší teplotu, aby se tvary neroztékaly a chce to si vychytat vlastní troubu a poznačit si k receptu cca délku pečení při takové či makové teplotě. Prostě první dávku koukat a hlídat a pak už můžeš nastavovat minutku ;-)
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.
Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.
Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti. Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.