Liško - je x různých řešení, která už jsou v našich nemocnicích poněkud zaběhnutá, byť ne vždy úplně k užitku pacienta.
Zažila jsem chirurga - Ukrajince - který se se mnou odmítl bavit poté, co moje párměsíční dcera spadla z postele (asi půl metru). Kouknul na RTG hlavy, ani na ni nesáhl, zda jí není něco jiného a poslal nás na pediatrii, že tam budeme několik dní ležet na "observaci."
Na pediatrii koukli na jeho jméno, pokývali, holku vyšetřili, nic nenašli a poslali nás domů, že jí nic není. Přesto pořád plakala.
Doma zjistila moje kamarádka, tehdy studentka 2. semestru ČVUT
, že si dítě natlouklo koleno a to ji bolí, protože za něj taháme, když přebalujeme.
Druhý den jsme šli k jinému cizinci, soukromému ortopedovi, který holčičku vyšetřil cíleně a podrobněji a vše bylo ok
Podobný příběh zažila kolegyně u ryze českého doktora, který měl vyšetřit její starou ´maminku, která upadla na sněhu. Doktor nejenže tu dámu nevyšetřil (kromě pohledu na RTG), ale navíc s ní zacházel jako s dementní stařenou, nikoli jako se zcela příčetnou vysokoškolskou pedagožkou - byť starou.
Celou komedii uzavřel zprávou (tu si kolegyně musela vyžádat), v níž vyjmenovaná slova a shoda podmětu s přísudkem dostaly tak na pr..., že i prvňák píše lépe
Takže si nevybereš