Přidat odpověď
no dovolit ... můj příjem by hlídačku prostě nepokryl, to bych dala za hlídání tolik, co bych vydělala, a za to mi to nestálo. já se střídala s manželem, on si upravil směny v práci a po půl roce od prvního jsem šla učit, protože jsem se doma nudila. ale u dvojek to fakt bylo jiné, je to kolotoč, a to jsem měla štěstí, že jsem měla dvojčata hodné, spavé, žravé. pravda, k tomu ještě batole, ale i tak, ten kolotoč tam prostě byl. co 3 hod vstávat a krmit a přebalovat, a mezitím zvládnout provoz rodiny, a to fakt manžel pomáhal nadstandartně, vstával se mnou, i ikdyž šel pak do práce apod.
jinak ale den dva v kanclu je něco jiného, já myslela, že chceš zpět na plný. nedávno jsem viděla americký blábol (ale jo, dodívala jsem se), to bylo o tom, že žena nemohla otěhotnět, našla si surrogate matku, a pak po porodu dala dítě chůvě a pracovat full time nepřestala. to jsem nepochopila. pokud kombinuješ kancl s home office, je to jiné a to se asi zvládnout dá. akorát tedy, moje rada nad zlato - ZAPOJ TATÍNKA ihned po porodu, i když zvládneš sama a potřebovat třeba vše nebudeš. udělala jsem, i když u prvního nebylo potřeba, a vyplatilo se. kolgyně neudělala, a teď má péči o dvě děti jen na sobě, manžel se nepodílí ani o víkendu, prý by nehlídal ani večer, prostě nikdy. jak si chlap zvykne na to, že ženská zvládá sama (a ona často zvládá) a chlapa šetří, aby se chudák vyspal, tak jemu se už pak nebude chtít zapojovat. u nás se to fakt vyplatilo, protože jak se narodila dvojčata, on už vše uměl od prvního (i kdybych vše bývala zvládala naprosto sama), a to byla velká pomoc. budila jsem ho i na noční kojení - on se probral, vstal, podal mi děti, já nakojila a on mezitím dával odříhnout, přebalit a dal spát.
Předchozí