1. Gratulujem, vitaj v klube
2. Medzi single a dvojkami pokiaľ ide o výbavičku nie je veľký rozdiel - až na ten, že časť vybavenia a výbavičky (a následne hračky
) potrebuješ 2x.
3. Deti sa dajú kŕmiť naraz viacerými spôsobmi (myslím, že väčšina tu už bola uvedená) a keď chcú jesť naraz, nič iné ti ani neostáva, ak nechceš ohluchnúť
Pokiaľ ide o "odříhnutí" - "vychytávka" sestier z nedonoseneckého, ktoré na to zväčša nemajú čas: deti po kŕmení kládli na bruško. Takže jedno dáš na bruško, jedno necháš "odříhnout" normálne a potom i druhé (ak sa tak ešte nestalo). Mmch, deti tam trávili na brušku hádam i polovicu času.
4. Ak budú cez deň papať dosť a budú riadne priberať, v noci ich na kŕmenie nebuď. Keď budú hladné, zobudia oni teba
Moje deti boli v noci budené len na nedonoseneckom a jedno prestali v noci o 3.00 budiť už tam, lebo proste vtedy o jedlo nemalo záujem. Spalo celú noc od dvoch mesiacov (podľa korigovaného veku od mesiaca), druhé sa samo budilo na kŕmenie 1-2x počas noci a cca od 7 mesiacov už v noci nejedlo.
Keď sa v noci zobudia samé, už je to veľký hlad a treba konať rýchlo. Ja som teda kŕmila MM, ale spočiatku odsatým a keď sa konečne aspoň jedno nechalo presvedčiť na kojenie, odsávala som len pre druhé. Mlieko bolo nachystané v chladničke a ohrievala som ho v ohrievačke. Pri UM si stačí vychytať teplotu, v ktorej treba dať prevarenú vodu do termosky, aby v čase kŕmenia bola tak akurát alebo o niečo málo teplejšia (ochladiť sa dá už pripravené mlieko vo fľaši rýchlo). Tých termosiek s rôznou teplotou môžeš mať viac.
5. Nejaký pediater raz povedal, že miminá by mali vyrastať na zemi. Takže počítaj s tým, že váš byt sa postupne zmení na veľkú detskú izbu s puzzle a hrazdičkami na zemi uprostred obývačky
V postieľkach by mali byť deti (teda okrem najútlejšieho veku, kedy väčšinu dňa prespia) len na spanie.
Držím palce
, niet sa čoho báť, dvojičky sú
SUPER P.S. Vieš, či budú jedno- alebo dvojvaječné? A pohlavie?