| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Přidat odpověď

tak kvalita studia cizího jazyka je děsivá, i když hodně záleží na dané škole. dodělávám si mgr výuku po sš a člověk, který se neumí v jazyce vyjadřovat, by se tam ani nedostal, neprošel by přes vstupní pohovor a nezvládl by požadavky při výuce - minimálně při interní praxi učíš před kolegy a trenérem a jsi pak hodnocená. jde ale o fildu, pajdu osobně neznám - co ale vím, tak požadavky pro výstup jsou tam nižší (tuším C1 u bc státnic). přiznám se taky, že mě třeba zrovna didaktika na té fildě moc mile překvapila, je dělaná víceméně podle celty a delty, takže já jsem spokojená. pravdou ale taky je, že velký problém tam mám kolega, co sice plynně mluví, má zjevnou zkušenost ze zahraničí, ale jako učitel ustrnul a rozvíjet a učit dál se nechce - učí na 2 školách, tedy nějakých 40hod týdně, z toho jedno na učnáku a tam prý razí heslo přežít.
ad kvalita výuky ve školách - na základkách zhusta děsivé, na středních asi lepší, minimálně gymply by na tom měly být dobře.
já osobně narážím při výuce na hodně věcí - děti, které mají někoho, kdo jim dá blbý základy, nebo pojímá výuku u těch malých jako vybarvovací cvičení, se špatně motivují dál a špatně se jim přeučují návyky. ad 3hod týdně - pokud dítě dělá cizí jazyk jen ve škole a nedělá nic doma (což je dnes trend, rodiče úkoly nechtějí - v kom kontextu mi přijde tato diskuse trochu směšná, protože tady se razí to, že učitel, který dává dětem dú, je špatný a háže práci na rodiče), tak není možné čekat nějaký extra posun - když se k tomu přidá ještě blbé složení třídy, třída kde jsou různé úrovně a učí se spojeni a učitel toto moc nezvládá...
další pro mě podstatnou věcí je podpora vedení školy ve výuce jazyků - konkrétně u nás je docela těžké sehnat kvalifikovaného a dobrého jazykáře. hodně škol nekladou na výběr svých jazykářů žádný důraz a přijmou kohokoliv, nedělí třídy, takže v jedné skupině je i přes 20 dětí, s různými problémy, bez asistenta.

Předchozí 

Tip: Chcete uveřejnit zajímavou informaci také na hlavní straně Rodina.cz?
Autor příspěvku: Registrovaný
Do této diskuze mohou přispívat pouze registrovaní uživatelé.
Název:

Text:

Pokud nejste robot, odpovězte na otázku: 3-2= 
:-) ~:-D ~;) ~;(( ~:( ~k~ ~j~ ~f~ ~g~ ~Rv ~R^ ~s~ :-© ~l~ ~m~ ~n~ ~o~ ~p~ ~q~ ~2~ ~t~ ~v~ ~w~ ~x~ ~y~ ~z~ ~a~ ~b~ ~c~ ~d~ ~e~ ~h~ ~3~ ~4~ ~5~ ~6~ ~7~ ~8~ 
Pravidla diskuzí:
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.

Přečtěte si pečlivě úplná pravidla diskuzí.

(C) 1999-2018 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.