Dřív se hodně psalo o pozitivním myšlení, ale ono to není v myšlení, tedy v myšlenkách, je to v nasměrování té pozornosti, emocí, prožitků s tím spojených.
Pampelo,
Na smerovani pozornosti je pro cloveka s dospelou formou AD/HD vykon naprosto nadlidsky. Bohuzel hyper koncetrace nefugujie na povel. Clovek se muze upnout jak na neco pozitivniho studium/umeni/sport a delat to na 200% . Tak i na promysleni negativnich katastofickych scenaru a ty promyslet do vsech podrobnosti. Teda da se tim pracovat ale az po terapii.
Lisko,
radi ti tu hodne lidi. Ja jsem tez jednoznacne pro jdi k lekari. A jestli jeste muzu pridat osobni zkusenost. Psala jsi ze si myslis ze si jako dite mela ADHD. Mas dite se ADHD. Zkus i odbornika na dospelou formu ADHD nejlepe nekoho kdo se zameruje na zeny.
Ja sama jsem se zacala zaobivat myslenkou ze mam ADD nekdy okolo kvetna v te dobe jsem tu precetla kdeco. Tak mam nacteno co si tu o sobe napsala.
V zari mi byla ADD definitivne diagnostikovana. Od te doby chodim na skupinovou terapii a zacala jsem s medikaci - Concenta. Skoda ze jsem to neudela pred x lety. Je mi 43. Hlavne kdyz jsem mela male dite. Dost veci doslo.
Zena s AD/HD muze diky sve inteligenci a vytrvalosti za bezdetna svoje postizeni docela dobre komepenzovat. Vetsinou se to hrouti kdyz pridou detli. Hormony maji taky nemaly vliv. Ze se k tomu rozbehna uzkostna porucha je docela caste.
Asi jsem spatne hledala, ale nenasla jsem moc informaci v cestine o zenach s ADHD. V jinych jazycich je toho posano doleko vic. Ikdyz zrovna ve Francii "pry" ADHD taky moc neberou. Ja bydlim v Holandsku. Takze by odkazy na me zdroje asi k nicemu nebyly. Ale v anglictine toho ucite najdes dost.
To same beach dorucila Valkyre