Přidat odpověď
No přiznám se, že celou tuto debatu od začátku vnímám jako čistě akademický kecací téma, vůči té Žáčkově básničce mám sice výhrady, ale žíly mi fakt nijak nerve, ale teď koukám, že Tys to vzala osobně, a k tomu tak strašně úkorně, že by mě to ani ve snu nenapadlo, že to lze takto přetočit ve svůj vlastní neprospěch.
Přece tady nikdo nepsal vůbec nic o tom, že by maminky byly nedůležité, akorát se to (dle mého) rozdělilo na dva názorové proudy - jeden, který spolu s Žáčkem tvrdil, že být mámou je vrchol a důvod veškerého ženského bytí, druhý to nijak neshazoval, ale tvrdil, že k tomu potřebuje ještě něco jiného.
Oba přístupy jsou dle mého názoru zcela legitimní a není sebemenší důvod, aby jejich zastánci na sebe navzájem soptili, ale taky by neměli jeden druhýmu vnucovat to svoje pojetí.
To, že se staráš jiným lidem o děti, přece neznamená, že jsi k ničemu, a přiznám se, že vůbec nechápu, jak můžeš něco takovýho vypustit z pusy. I kdyby ses starala jen o ty vlastní a už o nic dalšího, tak by ani to neznamenalo, že jsi k ničemu.
Ale myslím, že jak bys neměla být tak nemilosrdná vůči sobě, tak bys nemusela být ani vůči matkám těch "dětí s tabletem" - co když jedna z nich třeba ošetří Tvé dítě, odveze vás někam autobusem, prodá Ti rohlíky... do zavíračky v družině přece nenechávaj děti jen "matky s kariérou" a stejně tak jako být doma s dětma není nic špatnýho, tak ani "kariéra" není sprostý slovo, dokonce ani pro matky s dětma.
Předchozí