Přidat odpověď
Poslední dobou nás štve, že když koupíme jakýkoliv chleba z pražského Tesca, Alberta.. tak se chleba při krájení po 2 dnech rozpadává. Nebo, když se slávou uvednou nějaký nový chleba na trh, tak po nějaké době je znát na konzistenci i chuti, že kvalita šla dolů... Týká se to i třeba Cvrčovického, kovářského i roztodivně nazvaného bochníku chleba. To vyražené kolečko (známka) na bochníku už pro mne dávno přestala být symbolem kvality, nic to nezaručuje..
Bohužel s pekárnami mám také všelijaké zkušenosti, hm.. Pokud jsme někde koupili dobrý chleba, tak bud ta pekárna není ta, kolem které chodíme, nebo ten chleba nemají vždy, nebo po nějaké době kvalita šla dolů...
Na obyčejné rohlíky nechceme přejít, nechutnají nám též tak. Totéž jiné pečivo - má tak krátkou trvanlivost... Uplně bez pečiva se ale neobejdeme, bohužel.. Na pečení vlastního chleba nemám čas ani energetické rezervy...
Máte také takové tristní zkušenosti? V jakém supermarketu a jakou značku chleba kupujete?
Předchozí