Sněhulko, zadělání spočívá v tom, že nasypeš do mísy 3 hrnky mouky, hrnek a půl vody a po dvou lžičkách soli, cukru, kmínu a droždí a zamícháš to (pouze promícháš) vařečkou. Já to teda za minutu mám hotové.Mandelinko, já jsem neodolala a stopla jsem si to. Vytáhla jsem mísu, vytáhla jsem mouku, popadla jsem hrnek, nasypala hrnek a půl do mísy, vytáhla jsem druhé balení mouky, dosypala hrnek a půl, vytáhla sůl, nabrala lžičku soli (a sypla ji zpět, nehodlám nic péct
), totéž s cukrem, vytáhla jsem kořenku, totéž s kmínem, droždí doma nemám, tak jsem zopakovala akci sůl, vodu jsem teda vlila rovnou zpět do dřezu a zamíchala jenom tu mouku. Schovala jsem cukr, sůl, zbytek mouky, kořenku, vyhodila obal od mouky, setřela linku, vložila hrnek, lžičku a vařečku do dřezu (nemyla jsem to), vložila mísu do trouby (máme doma kočky, na lince jídlo nenechávám) a zmáčkla jsem stopky. 4 minuty 17 sekund. Neříkám, že by to nešlo o půl minuty zkrátit při jinak rozvržené kuchyni a další půl minutu stáhnout hbitějším pohybem, ale to už bych ke špajzu klusala. Ale zase kořenku s kmínem jsem popadla na první dobrou, obvykle musím vytáhnout víc skleniček a číst názvy, ale zrovna kmín má jinou barvu vršku
Každopádně je to cca 4x déle než uvádíš. Jasně, pořád je to chvilka, ale je z toho vidět, jak ten čas podceňuješ. Nebo jsi trysková, ale já teda nejsem úplně pomalá a znám řadu pomalejších ženských v kuchyni, které pořád považuji za tak nějak normálně rychlé.