Len, rohlíky z kváskou jsou podle mě a manžela vynikající - vzpomínka na naše dětství, kdy se peklo kváskové pečivo naprosto běžně.
Jenže rohlíky jsou samozřejmě díky kvásku lehoučce nakyslé a mají takový ten specifický "ocásek" a naší malé to vadilo. Chtěla klasické rohlíky "sladké".
Takže kváskové jsem dělala jednou a recept teď nevím, který.
Jinak dělám klasické drožďové (z čerstvého droždí) a jsou opravdu vynikající i tak. Člověk tak nějak pak vidí, jaký to je rozdíl když je rohlík bez přidaných pekařských "mňamek". A hlavně taky si je uděláme takové, jak nám chutnají - s mákem nebo kmínem nahoře, sýrem, plněné čím chceme...
Ale jsem ráda, že kváskový chleba doma chutná všem
A taková topinka z kváskového chleba s Lutenicí a sýrem - to je nebe v hubě
Jinak na FB je v té diskusi pečem pecen nějaká paní, která má taky kvásek nějaký prehistorický a velice moc ho chválí. Já mám zatím jen svůj dvouletý celozrnný žitný
a tedy taky jede dobře. Tak mi snad vydrží. Případně mám kamarádku, která ho má taky, takže případně půjdu za ní pro nový
Kdybys "vzorek" kvásku potřebovala v ČR, tak se ozvi