já na friták nedám dopustit - naopak jsem četla,když dáš hranolky do vroucího oleje,takže se vlastně proto zatáhnou a nejsou vůbec tak nacucané. Ono tedy když se budeme bavit o zdravé přípravě jídla,tak vlastně co to je,že; pečení, a je jedno v jaké troubě,rozhodně taky zdravé neni.
To máš to samo,jako bys chtěla škvařit sádlo třeba z tofu
- prostě do toho skvělého chutného sádla to bude mít daleko a to tak,že hodně.
Četla jsem o takových těch drahých fritézách,jak tam prý můžeš smažit hranolky jen ve lžíci oleje či snad úplně bez - tak dle recenzí to dlouho trvá a taky píšou,že to není ono.
Já mám velký obdélníkový friták na cca 2 l oleje,ale není třeba ho tam mít tolik,když třeba dělám hranolky pro nás dva,stačí v litru a otočím to fritování několikrát,má to termostat,olej see nepřepaluje.
Řízky či cokoli smaženého .- dělám málo, i když,tak stačí krátce před odjezdem,protože je to rychle,jsou pak ještě přes celý den čerstvoučké a chřupavoučké a opět,protože je vkládáš do rozpáleného oleje,tak to nemá sanci se nějak víc "nacucat"než na pánvi;a bez smradu a za cca 4 minutky je několik řízečků.
Friták využívám hlavně třeba na tyhranolky,na langoše domácí,po ktrerých se může moje rodina umlátit - olej se nepřepaluje jako když se to dělá v jakémkoli jiném obyč.hrnci.