Já mám občas problém s lidmi, kteří chtějí být přemlouváni. Nabídnu, řekne ne. Já si řeknu- nechce, super, zůstane mi víc
a už nenabízím ( tak je to s jídlem, pitím, čímkoliv ) a pak zjistím, že ten člověk odmítl ze slušnosti
Přeborník je tchyně. Dáte si kafe. Ona řekne- ne, zbytek řekne jo. Všem se uvaří káva. Ona řekne- a mně jste neudělali? Já bych si ale dala taky
A občas někdo za pár chvil řekl, hele, tak já bych si tedy tu skleničku asi i dal.
takže nenutím, ale už sděluji- jasně, nedáš si, kdybys dostal chu´t tak jen řekni, protože já už nabízet nebudu.
Někteří lidé jsou komplikovaní a "urazit" se dá čímkoliv.
Jinak já nepiju tvrdý alkohol a nemám s tím výrazný problém, i když mi někdo nalije, tak si to nedám. Oznámila jsem a mám to pro sebe vyřešeno. Za jeho pohnutky, že mi stejně musel nalít, už já neodpovídám.
Manžel si dá panáka svého bourbonu jednou za sto let doma a víno nepije vůbec, takže odmítat musí poměrně často, u chlapa mi to přijde horší, protože jeho se fakt lidi snaží nějak nalomit, protože jim přijde divný, že tak velký chlap nepije, ale jen cmrndá pivo. Navíc on nepije každé pivo, takže tím to má zhoršené, že občas fakt lidi nemají nic, co by cmrndal a leze jim tím na nervy.