| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Přidat odpověď

Přemýšlím, když jsem byl úplně malej, tak byla tuhá normalizace. Ve škole se říkalo spoustu věcí, co by se mělo, ale vlastně se to nedělo , nebo jen na oko (jiskry, pionýr měly u nás spíš charakter předpokládaného politického školení, než hraní a tak se na to kašlalo). Kdekdo měl tréningy, kroužky atd...

Už od mala jsme věděli, že se některé věci nesmí říkat, ale mezi sebou jsme kdeco říkali. Hráli jsme si na papíře na atomové bombardování a války (což nás obklopoval v rámci "volání po míru" v R/TV). U babičky byl prvorepublikovej psací stroj, starej foťák, Singrovka - šicí stroj a hlubotiskové vizitky a služební papíry pradědečka z předúnora. Skoro nežloutly. A staré knížky...

Pak jsem trochu povyrost a matlal jsem se v tom, jako nudle v bandě. Manželství rodičů nic moc, alkoholik a hysterická mamka s babičkou co do toho pronášela vážné rady. Já směřoval k počítačům, takže už někdy kolem roku 1983 jsem chodil do počítačového kroužku. Takže jsem s nimi vyrostl... Telefon jsem také užíval nadstandardně, neboť se spolužáky(žačkami)/budoucí manželkou jsem byl schopen prokecat hodiny za 1 Kč. Chudáci na společné lince... Už na prvním stupni jsem uměl volat meziměstsky a protože skoro vždycky někdo byl doma, tak jsem to z táborů apod. dost využíval. Některé automaty to ještě neuměly tarifikovat, tak se dalo volat za 1 Kč, jinde jsem volal na účet volaného domů z pošty. Nebavilo mně psát (vedoucími a učitelkami cenzurované) pohlednice z táborů a škol v přírodě...

Předchozí 

Tip: Chcete uveřejnit zajímavou informaci také na hlavní straně Rodina.cz?
Autor příspěvku: Registrovaný
Do této diskuze mohou přispívat pouze registrovaní uživatelé.
Název:

Text:

Pokud nejste robot, odpovězte na otázku: 0+8= 
:-) ~:-D ~;) ~;(( ~:( ~k~ ~j~ ~f~ ~g~ ~Rv ~R^ ~s~ :-© ~l~ ~m~ ~n~ ~o~ ~p~ ~q~ ~2~ ~t~ ~v~ ~w~ ~x~ ~y~ ~z~ ~a~ ~b~ ~c~ ~d~ ~e~ ~h~ ~3~ ~4~ ~5~ ~6~ ~7~ ~8~ 
Pravidla diskuzí:
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.

Přečtěte si pečlivě úplná pravidla diskuzí.

(C) 1999-2018 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.