Přidat odpověď
Tak mi se Shiro dlouhodobe neshodneme na tom, co je to "kvalitni" skola :) ja jsem pro alternativu a ty ses spis klasik, proto mysim, ze pohled rodice je zasadni a je tezke obecne definovat "dobrou" skolu.
Pro me je treba Marjanka dost rakouskouherskej system (ja bych tam dite na prvni stupen nedala), dite na druhy stupen nastupuje do trid odkud odesly deti na gympl, tj. do hotovych kolektivu (to mi prijde nic moc), oproti tomu se trida v Bile sklada nanovo, ma limit na pocet deti, reditele znam, podle me je fajn.
AD Kepler, mas pravdu, nevim jestli bych pouzila slovo hravy, ale urcite se snazi nachazet trochu alternativni cesty. Co vidim u deti z okoli, tak primani maji projektovou "vlastivedu", chodi hodne ven, byva tematicke propojeni napric predmety, ve vyssich rocnicich hodne volitelnych predmetu (za to se plati nekdy roztahanym rozvrhem). O ALeji rika moje kamaradka ucitelka, ze je to "encyklopedicka" skola. Deti co znam co tam chodi, jsou tam spokojene, nebot si nasly kamarady, ale nikdo z rodicu netrpi nadsenim -z jejich pohledu nesmyslne pretezovani nadmernym mnozstvim faktu, memorovani, memorovani. Vyhoda je, ze dva jazyky tam do tech deti natlucou, opravdu je pak ovladaji.
Předchozí