| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Přidat odpověď

Můj táta byl řidič autobusu. Do důchodu se mu nechtělo, ale dal se přemluvit. Ke konci už měl častěji, sice drobné, ale přeci jen nehody, nechtělo se nám (teda já do toho ještě neměla co kecat, já byla vyživované dítě, ale moji sourozenci vím, že to řešili), až bude mít nějakou větší a místo do důchodu půjde do vězení ~d~. A to mu bylo 60.

Moje mamka šla do důchodu asi dva roky po něm, také nechtěla jít, že mě musí živit na škole. Toho pocitu jsme ji teda zbavili tím, že jsem se vdala ještě před dokončením studia a mamka šla do důchodu ráda. Hrozně se s tátou těšili, jak si to spolu užijí na chalupě a tak. No a užívali si dva roky, ani ne, táta měl mrtvici, ze které už se nikdy pořádně nevzpamatoval, mamka o něj pečovala. Po čtyřech letech táta zemřel, mamka rok a půl po něm. Ani jeden se nedožil věku, ve kterém já bych snad měla mít nárok na odchod do důchodu ~d~.

Takže já si nedělám iluze, že bych někdy nějaký důchod mohla mít. A také si myslím, že pokud svou práci budu moct dělat a budu ji dělat pořádně, tak se ta únava dostaví mnohem dřív, než bych mohla na nějaký důchod pomyslet. Flákat práci nedovedu, takže myslím, že až do důchodu učit nezvládnu. Máme tu občas na výpomoc důchodkyně 60 - 70 let a po týdnu toho mají "plné kecky". A to už fakt jen učí, nedělají to všechno okolo, často i ty přípravy mají od učitele, kterého zastupují ~d~.

Nepřemýšlela jsem nad tím, co bych mohla dělat jiného. Na to teď nemám kapacitu. Je ale docela možné, že prostě nebudu dělat nic a budu žít z úspor, pokud nějaké budu mít ~d~. Přiživovat bych se pak mohla třeba tím doučováním nebo občasnými zástupy za chybějící učitele.

Předchozí 

Tip: Chcete uveřejnit zajímavou informaci také na hlavní straně Rodina.cz?
Autor příspěvku: Registrovaný
Do této diskuze mohou přispívat pouze registrovaní uživatelé.
Název:

Text:

Pokud nejste robot, odpovězte na otázku: 7+2= 
:-) ~:-D ~;) ~;(( ~:( ~k~ ~j~ ~f~ ~g~ ~Rv ~R^ ~s~ :-© ~l~ ~m~ ~n~ ~o~ ~p~ ~q~ ~2~ ~t~ ~v~ ~w~ ~x~ ~y~ ~z~ ~a~ ~b~ ~c~ ~d~ ~e~ ~h~ ~3~ ~4~ ~5~ ~6~ ~7~ ~8~ 
Pravidla diskuzí:
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.

Přečtěte si pečlivě úplná pravidla diskuzí.

(C) 1999-2018 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.