| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Přidat odpověď

Pracuju taky jen na kratší úvazek, bez fyzické zátěže (když nepočítám celodenní polohu při práci na PC) a cítím se z práce unavená, asi tak stejně jako před dětmi z práce na celý. Ta únava ale nepochází jen z práce, ale z celého toho kolotoče práce-domácnost-děti (resp. rodina) s nedostatkem fyzického odreagování. Až mě nebudou tolik potřebovat děti (plus jak doufám se mi je podaří více zapojit do práce v domácnosti než ji tedy úplně opustí), počítám, že celý úvazek mně nebude zatěžovat víc než částečný. Problém to možná bude spíš pro zaměstnavatele, až zjistí, že ve větším časovém úvazku nestihnu úměrně o tolik práce víc. Ta moje únava totiž do velké míry souvisí s tím, že v rámci kratšího úvazku pracuju hodně intenzivně, což myslím na celý nevydržím (rozhodně jsem tak intenzivně dosud nikdy nepracovala).
Já si ale třeba spíš nedovedu úplně představit, že bych až třeba do 65 dělala to samé co teď, doufám ve změnu (nebo i víc změn), protože spíš než únavy jako takové se bojím vyhoření.
Osoby, co od čtyřiceti skuhrají, jak by pomalu už potřebovaly důchod se obvykle do svých pocitů únavy a zničenosti natolik vžijí, až je to realita. O tom svědčí to "ožití" po odchodu do (předčasného) důchodu, o kterém tady tolik lidí psalo, které znamená, že nešlo o nějakou absolutní opotřebovanost prací a věkem, ale prostě jen nechuť tu práci dělat.

Předchozí 

Tip: Chcete uveřejnit zajímavou informaci také na hlavní straně Rodina.cz?
Autor příspěvku: Registrovaný
Do této diskuze mohou přispívat pouze registrovaní uživatelé.
Název:

Text:

Pokud nejste robot, odpovězte na otázku: 6-6= 
:-) ~:-D ~;) ~;(( ~:( ~k~ ~j~ ~f~ ~g~ ~Rv ~R^ ~s~ :-© ~l~ ~m~ ~n~ ~o~ ~p~ ~q~ ~2~ ~t~ ~v~ ~w~ ~x~ ~y~ ~z~ ~a~ ~b~ ~c~ ~d~ ~e~ ~h~ ~3~ ~4~ ~5~ ~6~ ~7~ ~8~ 
Pravidla diskuzí:
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.

Přečtěte si pečlivě úplná pravidla diskuzí.

(C) 1999-2018 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.