| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Přidat odpověď

Já prostě nechápu, jak někdo může říct, že by se doma unudil a nebo chlapa zabil. Já vím na 100%, že ani teď bych se nenudila - přece je tolik věcí, co bych mohla dělat a teď teda nemůžu, protože část dne věnuju vydělávání peněz. A i kdybych teda měla tzv. volno, tak i tak bych musela volit a zvažovat, přece jen, den má pořád 24 hodin a víc ani ťuk. A jak píše Evelyn - můžeš dobrovolničit. Jak jsem psala o těch seniorech, co jsem jim pomáhala - nemůžu říct, že bych z toho byla na větvi nadšením, protože jsem musela ukousnout z toho svýho volna a v tomto období toho volna zrovna moc nemám, ale když tě požádají a fakt vidíš, že nikdo jiný jim nepomůže, tak nemáš srdce je odbýt.
A oni se pořád omlouvali. Ale já vidím, že takových seniorů je hodně a potřebovali by takovou systematičtější pomoc tohoto druhu a ne že jedna kamarádka řekne - ježiši, snacha by ti určitě pomohla a poradila. A já vidím, že v tomhle přetechnizovaným světě je spousta seniorů prostě ztracená a bezradná. Sousedovi je necelých 70 let, jeho syn mu nastavil všechno možný přes internet, aby to prý bylo jednodušší. Jenže se teď odstěhoval ke své přítelkyni a když mi soused povídal, jak ho syn po telefonu navigoval na PC a jak ztrácel nervy a soused se stejně nedostal, kam měl a když jsem viděla, jak je z toho nešťastný, tak jsem mu musela nabídnout pomoc. Ale jo, on se to ještě naučí, když to s ním budu opakovat pravidelně, on jo, spoustu věcí na PC se naučí, ale třeba senioři ve věku tchýně a kolem ní už ne.
Jinak třeba Evelyn - já nevím, jak moc jí za takovou dřinu v práci odměňují a zas taková hitparáda to jistě nebude. Fakt si neumím představit, jak tohle dělá jen tak v pohodě v 65 letech, protože by se přece doma unudila. A jiní taktéž. Ad montovny - myslíte, že to je tam snadný? Začnou zlobit záda, ruce, oči - a už jste totálně v p.deli. A četla jsem o výzkumu /z ČR/, kde lékaři se vyjadřovali k věku odchodu do důchodu a jasný závěr zněl, že doba dožití se zvyšuje, ovšem je to skutečné dožití a ne žití a že ze zdravotního hlediska není současný odchod do důchodu tzv. spravedlivý, a to s ohledem na to, že původní myšlenka byla, že lidé budou jednu třetinu svého života si užívat toho, co věnovali společnosti. A to užívat se nemyslelo ležet po LDnkách a čekat na milosrdnou smrt.
Ale aby mě zas někdo nenapadl - pořád to berte jako příspěvek do diskuze, lano, abych si to hodila na půdě, připravený fakt nemám. Život mám ráda, akorát že mám pocit, že čím dál víc jsou lidé braní jako spotřebič, aby sloužili určité skupina a až doslouží a nebo jen zestárnou, je čas je nahradit a děj se vůle boží. A ještě horší vidím, že spousta těch lidiček to vzala za svý a myslí si, že jedině takhle má jejich život cenu. Připadá mi to jako jedna kolegyně v práci, hapruje se zdravím, doktoři naléhají, ale ona má asi pocit, že bez ní to tam nepůjde a když jí je fakt ouvej, tak chodí a říká - no počkejte, vy uvidíte, se mnou to tady šlehne a budete koukat. A doteď nepochopila, že nikdo koukat nebude, bude prostě nahrazena další človíčkem a koukat bude jen ona /jestli bude/ a její blízcí.

Předchozí 

Tip: Chcete uveřejnit zajímavou informaci také na hlavní straně Rodina.cz?
Autor příspěvku: Registrovaný
Do této diskuze mohou přispívat pouze registrovaní uživatelé.
Název:

Text:

Pokud nejste robot, odpovězte na otázku: 3-2= 
:-) ~:-D ~;) ~;(( ~:( ~k~ ~j~ ~f~ ~g~ ~Rv ~R^ ~s~ :-© ~l~ ~m~ ~n~ ~o~ ~p~ ~q~ ~2~ ~t~ ~v~ ~w~ ~x~ ~y~ ~z~ ~a~ ~b~ ~c~ ~d~ ~e~ ~h~ ~3~ ~4~ ~5~ ~6~ ~7~ ~8~ 
Pravidla diskuzí:
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.

Přečtěte si pečlivě úplná pravidla diskuzí.

(C) 1999-2018 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.