| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Přidat odpověď

šipková, u nás podobně.~s~~s~
když byly dětem 3 měsíce, přestala jsem mít pocit, že u nich musím neustále být, aby nepřestali dýchat,... (takové iracionální pocity) a taky někdy opustila byt sama nebo jen s manželem. Do té doby mi zážitky splývají do jedné dlouhé šňůry krmení, odstříkávání mlíka, sterilování flašek, příprava mlíka, krátký spáneka nové kolečko. někdy jsme nevěděla, jestli hodin na hodinách je 6 ráno nebo 6 večer (ještě, že jsme měli i digitální budík, tam to bylo 6 a 18)~;). nebýt fotek, tak ani nevím, jak sjme se měli... pak cca do roka pohodička, byt jsme uzpůsobili lezounům, celkem Ok jsem s nimi chodila ven,....
pak se okolo roku postavili a začali běhat. fázi chůze zcela vynechali. úplně nejstrašnější pro mě bylo cca 1,5 roku - 2,5 roku. říkali jsme tomu - všude vylezou, odnikud neslezou, ale spadnou.... v 1,5 roce se také naučili první (a nejzásadnější) slova a na dlouhou dobu taky poslední: HAM a NE~;)
okolo 3. roku jsme začala chápat, proč se říká mateřská dovolená (tenkrát se rodičovská neříkalo) a konečně si to začala užívat. Ve 4 letech šli kluci do školky a já do práce a konečně jsem začala oceňovat, že mám 2 stejně staré děti. na jejich největší zájmy se to dost hodilo - míčové hry všeho druhu se přeci jen líp provozují s vrstevníkem, který je vždy po ruce. to mi maminky jedináčků nebo různě starých dětí záviděly. většinou mi přestaly závidět, když pak viděly i jiné akce než "chlapci si spolu hezky hrají s míčem".~;)
byly chvíle, kdy jsem padala na hubu a dny kdy jsem byla naprosto spokojená máma. ale ty výhody maminkovství dvojčat jsem ocenila až od doby, co začali kluci chodit do školky, školy,.... (jediná instituce). někdy je mi líto, že jsme jim nepořídili ještě dalšího sourozence, ale neměli jsme na to podmínky a já vlastně ani sílu a ochotu absolvovat to všechno znovu~d~
k tomu jak bylo napsáno, že "skorodvojčata" jsou horší - jako u všeho platí, že záleží na tom, jaké děti to jsou, jaké mají povahy,..... maminky co mají dvojčata i skorodvojčata většinou říkají, že skorodvojčata nemají to "nejhorší" období kratší~;)
znala jsem i trojčata, která byla tak hodná, že nikdy nikam neutíkala, apod.....

Předchozí 

Tip: Chcete uveřejnit zajímavou informaci také na hlavní straně Rodina.cz?
Autor příspěvku: Registrovaný
Do této diskuze mohou přispívat pouze registrovaní uživatelé.
Název:

Text:

Pokud nejste robot, odpovězte na otázku: 8-4= 
:-) ~:-D ~;) ~;(( ~:( ~k~ ~j~ ~f~ ~g~ ~Rv ~R^ ~s~ :-© ~l~ ~m~ ~n~ ~o~ ~p~ ~q~ ~2~ ~t~ ~v~ ~w~ ~x~ ~y~ ~z~ ~a~ ~b~ ~c~ ~d~ ~e~ ~h~ ~3~ ~4~ ~5~ ~6~ ~7~ ~8~ 
Pravidla diskuzí:
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.

Přečtěte si pečlivě úplná pravidla diskuzí.

(C) 1999-2018 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.