Liško, mám opravdu velmi velmi dobré zkušenosti s metodou EFT.
Je už poměrně dost psychologů i u nás, kteří se jí zabývají. Nějakým způsobem je opravdu velmi účinná (i když samozřejmě ne zázračná), nejen, že člověk problém a spouštěč najde, ale taky ho dokáže jakoby "vymazat" naprosto přirozeným způsobem bez nějaké hypnózy či změněných stavů...
Tedy - nesmaže událost samotnou, jen ty obrovské emoce kolem toho, které způsobují problémy. Paměť samozřejmě člověku zůstane, ale už ne citově zabarvená.
Nejsem vystudovaný psycholog, přesto většina lidí odchází už s obrovským "aha"...a taky s velkou úlevou...někdy stačí i jen jediné sezení...a to chodí i lidi, kteří absolvovali dlouhodobé klasické psychoterapie bez valného výsledku, to jsou tedy jejich slova.
Nechválím sebe, nepropaguju sebe, spíš nabízím k úvaze tuto metodu v rukou někoho, kdo ji fakt umí dobře použít. Člověk ji pak sám na sobě, když se naučí její princip, může praktikovat i doma jako "samoléčení".
Je už celkem známá, doporučují ji i lékaři například, když nemoc vyhodnotí jako psychosomatiku.
Někteří psychologové s ní ale pracovat nechtějí, protože pak přicházejí o pravidelné dlouhodobé klienty
.
Tak kdyby tě to třeba zaujalo...
. Určitě to není 100% řešení pro každého a na všechno, ale za úvahu by to možná stálo.
Hledala jsem něco podobného vlastně celý život...učila jsem se různé metody včetně třeba oné kineziologie, i třeba konstelací atd...ale tohle je opravdu bezpečné a efektivní.