Přidat odpověď
"Takže nediskutuješ o tom, co se ti nehodí do krámu?"
Ale vubec ne, Kudlo. Snazim se proste jen ukazat I JINOU STRANU nez jen ty obvykle myty, ve kterych si tak radi notujeme.
Krome toho jsem nektere ty, kteri utikali pres hranice a zastreleni nebyli, potkala. Takze to mam ROVNEZ z prvni ruky. A taky vim, jake jine moznosti by cast z nich mela se pres ty hranice dostat.
"(Mimochodem, "nemám o tom ponětí" možná i proto, žee jsem se s rodičema mohla podívat maximálně do východního Německa, kdežto kdybychom nebyli v komunistickým bloku, tak bychom měli pravděpodobně sježděnou půlku Evropy, moji rodiče by cestovat chtěli, ale nešlo to)."
No, nemas poneti, Kudlo, protoze to jednak nemas doctene z nejake jine strany, nez te "nasi" (ono to lip vypada, kdyz se muzeme vsichni litovat, jak neco nesmime kvuliva komunistum, ze jo). Protoze lidi, kteri emigrovali nebo z jinych duvodu zustali za hranicemi maji sve "story", ktere ne vzdycky se zakladaji na skutecnostech - to mi muzes verit, ja je totiz obcas potkavam a a jejich story se behem let dost meni.
Jeste na ukonceni te muzu ujistit, ze v nasi rodine nikdo nikdy komunista nebyl a rezim neobhajuju jako takovy, Jen mne vzdycky nadzvedne, kdyz se na nej svati VSECHNO - kdyz v te dobe to bylo podobne v jinych zemich a obycejny lidi se dokonce meli hur. Ale to chce, aby si to clovek dohledal k porovnavani.
Předchozí