Přidat odpověď
Před rokem se vedle nás nastěhovali noví sousedé, kteří mají několik aut, z nichž jedno je dodávka. Navíc je paní doma s malým dítětem a nejspíš má hodně kamarádek, protože se u nich neustále střídají auta, která parkují různě po ulici. Ze začátku jsem si toho tak nevšímala, ale poslední dobou, hlavně tedy dopoledne (byla jsem měsíc na neschopence, tak byl prostor si toho všímat), se sousedé a jejich návštěvy otáčejí na našem vjezdu, který je široký pro dvě auta. Na našem vjezdu máme naše auto a pak je tam auto rodičů, ale to bývá často zaparkováno v garáži.
Jsem divná já, že mi vadí, že se sousedé u nás otáčejí? Ptala jsem se rodičů, jestli by jim vadilo, kdybych sousedy slušně poprosila, aby se u nás neotáčeli. Rodiče jsou proti kvůli "dobrým" sousedským vztahům. Dle mého ale k takovým dobrým sousedským vztahům patří také to, se nejdříve zeptat, jestli nám otáčení nevadí, když nejde o ojedinělé otáčení, ale o pravidlo.
Jak to máte vy, vadilo by, nevadilo? Se sousedy většinou komunikuje můj taťka, protože nejčastěji pobývá na té straně zahrady, která se sousedy sousedí. Nás např. ani nejsou schopni pozdravit, pokud nepozdravíme první.
Předchozí