No, on tvůj přístup je holt vesnická morálka, kterou měšťáci neznají a ani nechápou...
Já si také nedovolím otočit se na sousedovic vjezdu, protože vím, že bych si vysloužila sprďunk (sousedka se nežinýruje). Tuhle vesnickou morálku jsem se pár let učila - musela jsem "pochopit", co všechno vadí a co všechno jsem "povinna". Já jsem to tedy jako novousedlík přijala, protože jinak bych tam asi nevydržela a sousedské vztahy jsou věc nad zlato.
Když mi to vytkla poprvé, taky jsem nevěřícně zakroutila hlavou (otáčení se v jejím vjezdu), ale akceptovala jsem to... Taky např. jsem se naučila jezdit naší ulicí jedním směrem - přijíždím domů kolem jejího, odjíždím druhým - protože když zaparkuju před barákem (a ne na svém vjezdu), tak stojím jedněma kolama na trávě (abych nezabírala moc místa na silnici) a pak, když odjíždím, tak špiním (těma kolama od hlíny) silnici PŘED JEJÍM BARÁKEM. Takže domů jedu kolem jejího - s čistýma kolama a s těma špinavýma holt jedu kolem jiných baráků, kde se sousedi tak nečertěj (buď jim to podobně jako mě nevadí, nebo jim to sice vadí, ale nekomentují to). Je to teda jen výjimečné - většinou parkuju na své zámkovce, ale holt jsem se naučila, že když je po dešti, je menší "zlo", zaparkovat na kraji silnice (a kus zablokovat), než kolama na trávníku (před mým barákem), protože ta kola se od mokré hlíny umažou a pak mažou tu silnici, když odjíždím.
A taky musím hrabat listí zpod stromu před mým barákem, protože jinak to vítr rozfouká i před její barák... (resp.
A taky musím pravidelně odstraňovat plevel od našeho společnýho plotu, protože jinak jí to leze na její pozemek.
A taky bych měla pokácet ten ořech, protože je moc blízko k jejímu plotu a jí to tam stíní a roste jí tam pak malá řepa (to teda statečně dělám, že neslyším).
Prostě - novousedlíci tato "pravidla", která se tvořila jistě desetiletí, neznají a tudíž oni ti to nedělají schválně... Popravdě, nevím, co je menší zlo, jestli si je "vycvičit" (tudíž být za kverulantku), nebo potichu "trpět". Párkrát bych se otočila na jejich vjezdu, třeba jim to taky začne vadit