tak já jsem zrovna jedna z těch, co napsaly, že MUSÍ jet po návštěvách, i když bych raději zůstala doma... a prostě MUSÍM... pokud chci fungovat i v rámci širší rodiny ( a to chci), MUSÍM občas dát přednost jejich přání před svým... stejně tak oni zase jindy se podřídí tomu, co bych si přála já - to je prostě vzájemnost... jinak samozřejmě trávím ráda čas se svou rodinou, není to, že strávím návštěvu s pocitem "že já raději nezůstala doma"...
ono je totiž hlavně rozdíl v tom, co si kdo představuje pod MUSÍM a DĚLÁM JEN CO CHCI (opravdu nevěřím, že je možné nemít povinnosti... taková možnost je jen u toho, kdo si prostě nepřipouští, že jsou to povinnosti a dělá je "jen když chce", je to otázka nastavení v hlavě
a stejně tak jsou lidé, co si povinnost hodí do škatulky "zoufale nechci, ale musím" a pak to dokážou dovést až k tomu, že jen pomyšlení na MUSÍM v nich vyvolá pocit na zvracení... myslím, že většina lidí žije někde mezitím, kdy jsou věci co musím, věci co chci a oboje prostě přichází a odchází, bez větších emocí
)