Přidat odpověď
Protože mám dítě a rodinu a zrovna v tomto termínu v rodinném kruhu několikery narozeniny.
Protože je to tradice a ač se mi někdy těžce nechce, tradice se mají zachovávat.
Jako dospělá - svobodná a bezdětná jsem běžně na velikonoce jezdívala nějaký ten eurovíkend, velikonoce jsem neměla potřebu slavit.
Teď mě čeká úklid (protože přijede celá rodina), pečení dortu (protože mé jediné dítě má narozeniny a protože bych se fakt cítila jako matka na nic, kdybych dort jen objednala), nakupování dárků (protože budem o víkendu slavit několikery narozeniny), nakupování sladkostí na odměny koledníkům (protože školkáčci chodí v grupě a obchází maminky, tj. očekávám asi 25 minikoledníčků), nákup (protože přijede celá rodina a něco jíst musí) atd. atd. atd.
Úplně nejradši bych nedělala nic nebo jela na nějaký oddychový pobyt - ale to mě čeká asi až v jiném životě nebo až dítě odroste.
Kdyby neměla přijet ta rodina, tak bych ale reálně byla aspoň 1 či 2 dny v práci, protože práce bohužel nemá nožičky a neuteče ode mě a trpělivě tam na mě čeká a já mám resty.
Předchozí