Přidat odpověď
Dítěti je 9,5 roku je ve 3 třídě,ADHD dle neuroložky má,k psychiatrovi nás poslala že máme jít když budeme chtít pro něj léky,zatím je nechceme,takže jsme tam nebyli.V ped.psych.poradně jsme byli ,tam uznali že projevy ADHD a impulzivity má a že to ovlivňuje výkon,zvlášť když už je unavený,nebo něčím rozrušený + tedy že je pomalejší.Ve výsledném papíru má,že má mít delší čas na práci když viditelně nestíhá,že mají být zohledňovány chyby které dělá díky nesoustředění.V reálu bych řekla že moc úlev nemá,jeden čas psal jen zkrácené diktáty,jinak sám říká že mu nikdo delší čas nedává,ale celkem zvládal tak jsem to neřešila.Byl doteď jedničkář,protože je dost chytrý,nemusel se doma mimo básniček nic učit, stačilo mu co pochytil ve škole.Bohužel syn se letos dost zhoršil v chování,vždy byl jiný,ale nikdy sám od sebe agresivní,jenže spolužáci do něho dost rýpou slovně i fyzicky a tak se začal bránit-nadávkami i fyzicky.Spolužáci umí útočit tak aby je nikdo dospělý neviděl a čekají na jeho reakci a když on to vrací tak to jdou na něj žalovat a tak má průšvih většinou jen syn.Někdy syn jde "vrátit" útok třeba za hodinu a pak to vypadá že útočí první on. Ve třídě je úplně mimo kolektiv,což mi řekla každá učitelka která u nich strávila třeba jen hodinu a ví že ho řešíme.Pochopitelně to s ním doma dost rozebíráme,teoreticky ví přesně co má dělat a jak se správně zachovat,ale v praxi to prostě nefunguje.Letos se jim změnili dvakrát učitelé,oba ale neuměli a neumí vyřešit začlenění syna do kolektivu,naopak ho berou jako potížistu.Školní psycholožka s ním mluví podobně jako my doma,ale jinak se moc neděje.Už si vykoledoval i napomenutí tř.učitele a díky čím dál horší situaci ve třídě se začíná i horšit v prospěchu.Mě už unavuje řešit stále že vykřikuje,že se porval atd. a tak mě napadlo že by mohlo pomoci aby syn dostal do třídy asistenta který by se mu věnoval a byl by tak větší dohled na třídu.Je jich tam 27,příští rok budou mít opět jiného třídního,přesun do jiné třídy nejde-tam je ještě větší počet problémových dětí a jiná škola taky ne.
Takže otázka je máme možnost v tomto případě dosáhnout na asistenta a jak to zařídit? Žádat přes poradnu,nebo přes třídního,přes ředitelku?
Děkuji všem za radu
Předchozí