No hele, myslím, že diskuse pod tebou je moje. Mám s tím bohatý zkušenosti.
Už dva roky trpím a zřejmě je to napořád. Prošla jsem jen ultrazvukem a ten mě tedy dostal, hrozně se mi to rozbouřilo, v létě jsem pak chodila týden o berlích. Takže do rázový vlny nejdu.
Mně na to pomáhaly ty homepatika Hekla Lava, pak taky jsem brala lék se srandovním jménem čínskej- v názvu něco jako vyhlazení slonové kosti. Možná to pomohlo, možná ne.
POmáhá rehabilitace. Taky jsem si koupila za 2000 speciální vložky na míru- vyhozený prachy. Boty s paměťovou pěnou- vyhozený prachy,
Rehabilitaci 1x týdně- super, ale kdo to má furt platit a mít na to čas- odchodila jsem jich asi 20, dost to pomohlo. Masáž plantární fascie je príma.
Pak cvičení na nestabilních plošinách- můžeš si je i draze koupit, já chodila do rehabilitačního centra rok- 1 hodina 200 korun, 1x týdně na posilování svalů na nohách.
Taky jsem byla u chiropraktičky, to taky trochu pomohlo, srovnala mě, vyosila mě, ale vrátilo se to zpátky.
Teď zkouším několik dní bosonohý boty. Mám v rodině dva fyzioterapeuty a jednoho ortopeda a všichni mi prorokujou, že mi upadnou nohy a nebo uhnijou až u kolen
, ale zabírá prostě to, že chodím v těch bosonohých botách opatrně, nesmím dupat, chodím s "vědomím", našlapuju jako myška. Zatím je to příjemný, bolest je pořád stejná, ale není horší. V Praze je super šlapat na dlažbu, je to hrozně příemný a cítím se stabilnější. Ale co jsou 4 dny zkoušení, to není nic, třeba mě fakt ty nohy upadnou, jak je mi starou zkušenou ortopedkou prorokováno.