Tak mi to připadá, že se Vlasta skutečně snaží zbytečně, protože tolik nepochopení mi připadá zvláštní. Já v článku nevidím žádnou fanatiku, ani osočování žen či odmítání šm,ahem všech lékařů. Pravděpodobně platí to, že opakovaná lež se stává pravdou a to, co nám po léta vtloukali do hlavy, bereme za svoje a bráníme to samy proti sobě. Nikdo přece neříká, že se nemohou vyskytnout komplikace a že každý doktor=vrah přirozených porodů. Jde jen o to, že porod je velmi křehká záležitost hormonálního charakteru a také velmi intimní, která se nevhodným zásahem snadno naruší. Já sama mám s továrnami na děti svoje zkušenosti a rozhodně je nepovažuji za ideální prostředí k přivádění dětí na svět. Nikomu neberu odlišný názor, ale zamyslete se dámy nad tím, jestli obrana medicínských postupů při porodech není jen snahou přenést vlastní zodpovědnost na někoho jiného, případně strach, který nám někdo neustále vtloukal do hlavy opakováním toho, že porod je vlastně nemoc. A jestliže jsem nemocná, mám ráda jistotu bílého pláště, který mě bude zachraňovat. Ale porod přece není totéž co transplantace ledviny a i když se může zkomplikovat (pak je samozřejmě namístě lékařský zásah), většian porodů probíhá úplně normálně, pokud je nikdo nenarušuje. Mám pocit, že kdyby menstruace probíhala tak řídce jako porod a ne každý měsíc, chodily bychom s ní do nemocnice také...
A pokud potřebujete autority a statistiky, přečtěte si knihu lékaře - porodníka Michela Odenta "Znovuzorzený porod", tam se vám dostane argumentů i v číslech...
Předchozí