Přidat odpověď
Je to pro mě jednodušší, líp se mi vymýšlí jídlo. Mám doma celiatika a dítě s AS, které je bezmléčné a bezvaječné a navíc potřebuje hodně bílkovin. Moje noční můra jsou studené večeře po celý týden, protože syn nedokáže pozřít uzeniny, sýr, cokoliv namazaného, syrovou zeleninu... Pomazánky nezvládne ani ujídat lžičkou. Takže pokud chci, aby měl dost živin, je nejjednodušší vařit. A dcera totéž, navíc oba sice v jídelně oběd dostanou, ale nestačí jim to.
Vypracovala jsem si jakýsi systém, opravdu mi příprava jídla nezabere hodinu. Do čtvrt hodiny mám v hrnci a pak ať se to vaří. A taky vařím některá jídla v kotli a dám do mrazáku, pak použiju. A děcka tak dvakrát do týdne uvaří sami, když mají prázdniny, vaří si obědy.
Předchozí