Přidat odpověď
Jano, já mám taky pocit, že daleko líp všechno stíhám, když dělám na směny - já tedy dlouhý/krátký....dva dny do večera práce, dva dny celé volno, každý druhý víkend v práci...ale prostě ráno odvezu syna do školy, vrátím se domů, cestou nakoupím, v klidu se nasnídám, doma uklidím, udělám co je potřeba, oběhnu nějaké pochůzky...když nemám moc práce doma ani žádné vyřizování, tak si klidně dopoledne někam vyrazím na procházku, nebo třeba s mamkou na výstavu...kolem jedné můžu vyzvednout syna a máme celé odpoledne volné...některé dny obíháme kroužky, ale když nemá kroužky, tak máme volno, jsme venku, na zahradě, uděláme akorát večeři... Když jsem v práci, tak syna vyzvedne babička nebo manžel, někdy i později, podle toho, jak stíhají...manžel mu udělá večeři, dohlédne na úkoly a když dorazím večer já, tak jdu uložit syna - jdeme si chvíli číst, povídat...pak prohodíme pár slov s manželem, on jde spát, já se najím, zběžně poklidím, co kde vidím a pak mám čas na sebe...spát chodím nejdřív kolem jedné, ať jsem byla v práci nebo ne....
Zato když jsem jednu dobu pracovala klasicky po-pá, tak jsem měla pocit, že než dorazíme domů, tak už pak nic nestíháme, do večeře toho času moc nebylo, doháněli jsme to o víkendech, ale zase pak bylo míň času na víkendové výlety a zábavu....
Práce na směny mi vyhovuje daleko víc, mám taky aspoň šanci být někdy sama doma, což jsem předtím nebyla vůbec a strašně mi to chybělo....
Předchozí