já jsem to dělala asi podle internetu nebo nějaké staré kuchařky, mamka dělává jen z bobulí. Bobule odšťavní na takovém mlýnkovém odšťavňovači, smíchá s cukrem a možná i s kyselinou citronovou. Peckovice nacpu do odšťavňovacího hrnce, šoupnu na vařič a odchytávám šťávu, dál opět cukr a citrń, kyselina. Jahody bych já namačkala s cukrem, šoupla do lednice aspoň na 24 hod (když na povrch nasypeš vrstvičku cukru, vydrží tam i 2 dny). pak bych to přes plátno vymačkala a postupovala obvyklým způsobem. Kdyby zbylo moc té tuhé hmoty, šoupla bych ji na vdolek s drobenkou.
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.
Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.
Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti. Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.